donderdag 25 december 2008

Perspectief

De voorbije dagen enkele malen op 't Zuid bijgepraat met kerels die ik al veel te lang niet gezien had. Stubru zamelde er reclamegewijs een mooi bedrag bijeen. Tegelijkertijd worden gasten die goed tegen een bal kunnen stampen (ge/ver)kocht voor bedragen die dit ruim overtreffen.

De venten die destijds regeringen nauwelijks een jaar op poten konden houden en de gigantische schuldenlast creëerden, mogen nu de eerste stap naar een nieuwe regering zetten. Ze kunnen met grote woorden en irritante intonaties hoog van de toren blazen. Het gaat goed met dit mini-europalandje.

Toen we goedvolgegoten van de Brusselse kerstmarkt terugkeerden, passeerden we net door de trein-metroverbinding als anderen er wat soep kregen om zich enigzins te vullen voor ze de Brusselse nacht moesten induiken. Dit toont waarover niet gepraat wordt.

Vrolijke kerstdagen allemaal!


Maar toch, een heel mooie actie. Aandoenlijk hoe kinderen hun spaarcentjes afgeven, en hoeveel acties opgezet werden. En bijzonder hoopgevend! En ik ben daar zo verdomd snel van aangedaan. ;-)

Geen opmerkingen: