woensdag 21 november 2007

Smaak

De meeste vegetarische schotels bestrijken een groter smaakpalet dan niet-vegetarische maaltijden. Da's iets dat me heel sterk opvalt.

Het valt des te meer op, doordat het eigenlijk behoorlijk contradictorisch is. Want, hoe je het ook draait of keert, door vegetarisch te eten sluit je een stuk mogelijkheden uit.

Toch valt het telkens op. Is het doordat vlees eten heel wat meer luiheid toelaat? Als de schel vlees er maar ligt, zijn de groenten maar bordvulling? Tenzij het frietjes zijn natuurlijk.

Een breder smaakpalet bij vegetarische maaltijden. Inderdaad! Maar, natuureethuizen, die besteden daar nog meer aandacht voor. Het smaakpalet op één bord is er vaak enorm.


Bon, dit alles om even te zeggen dat we gisteren voor het eerst sinds lang nog eens in een natuureethuis uit eten gingen. ;-) Kennelijk zijn er Gent gewoon voldoende gewone restaurantjes met lekkere veggie gerechten op de kaart. Als dat niet mooi is!

.

Geen opmerkingen: