vrijdag 1 februari 2008

Gemeentebelastingen en absurditeit, een combinatie die wel eens meer voorkomt. Ook in Kortemark kent men er iets van. Deze nieuwe "belasting" (slecht woord, ik weet het) waarover het Nieuwsblad bericht, kan ook tellen:

"Wie niet in een parkeerplaats of garage voorziet bij het optrekken van nieuwe gebouwen of bij het uitvoeren van verbouwingswerken, dient daarvoor een belasting aan de gemeente te betalen. Die bedraagt 250euro per ontbrekende parkeerplaats. (krv)"

- Men zal dus verplichten dat iemand een garage moet bouwen. Wat is daar de relevantie van?
- Wie treft men? Eerst en vooral bejaarden!
- En voor appartementen, waarvoor het - hopelijk - vooral bedoeld is: daar verplicht men evenveel parkeerplaatsen te voorzien per flatje. Maar wie woont daar vaak: bejaarden, zonder wagen, die klein gaan wonen om gemakkelijk te zijn ...

't Akkoord, de beste ideeën ontstaan op café, maar het is ook niet slecht die 's anderdaags nog eens nuchter te bekijken.

1 opmerking:

freaq zei

Nu, ik zou het gemeentebestuur op dit vlak toch niet van al te veel creativiteit betichten: het is immers volgens mij geen Kortemarkse uitvinding, maar een belasting die wel in meerdere gemeenten wordt geheven.

Over de logica ervan valt te discussiëren - je somt daar dingen op die inderdaad hout snijden en waarbij ik nog niet had stilgestaan.