zondag 24 februari 2008

Vlaamse moslims zijn doetjes

Wat is me dat weer voor een hetze over een paar onnozele lollen van een Vlaamse komiek. 't Akkoord, de uitspraken van Alex Agnew waren zwaar onnozel. Maar of dat zo'n gezeik waard is? Een aantal Joodse organisaties hebben kennelijk niets beter te doen dan dat soort reacties, jammer. Véél te lange tenen, noemt men zoiets.

Tegelijk, wat me opvalt: Hoe vaak heeft Agnew al niet met o.a. Marokkanen gelachen? En geen één die daar kabaal over maakt. De Vlaamse moslims zijn kennelijk doetjes! Of ze kijken niet naar pakweg Canvas natuurlijk. ;-)

***

Overigens, Gie Van Den Berghe verzorgde vrijdag een interessant opiniestuk in De Standaard. Het artikel gaat in belangrijke mate over de vernietingskampen (opletten voor het onderscheid met concentratiekampen!). Een kort overzicht: kort na de oorlog lag de nadruk op wat de politieke gevangen, 'sociaal onaangepasten' en mindervaliden werd aangedaan (chronologisch ook de eerste slachtoffers). De laatste dertig jaar wordt er terecht veel aandacht besteed aan de holocaust. Jammer genoeg wordt het beeld wel steeds meer exclusief joods, en verdwijnen de andere slachtoffers uit beeld.

Het is dus belangrijk ook de eerste categorie niet te vergeten, zodat niemand vergeet:
1. Haat tegen bevolkingsgroepen is eenvoudig te creëren
2. Toch is het 'eigen volk' vaak het eerste slachtoffer (en dreigt dit stuk van de geschiedenis ook nog vergeten te worden).

Sjit man, ik ben gewoonweg aan't preken

Geen opmerkingen: