donderdag 28 augustus 2008

Mijn gedacht!

Hopelijk let je hier rechts soms op de links naar Mo*-magazine. Dit boekske, dat ook bij de steeds slechter wordende Knack zit, heeft tussen veel middelmatige ook relatief veel goede artikels. En da's zeldzaam hier in de Vlaanders.

En dees trok daarnet ook mijn aandacht. Een typisch voorbeeld, en dat van een erg gehypete beweging.

3 opmerkingen:

freaq zei

waarom vind je de Knack slechter worden? Niet dat ik het tegendeel zal beweren, heb gewoon nooit tijd genoeg om mij eens écht te verdiepen in het merendeel van hun artikels (meestal kom ik niet verder dan Koen Meulenaere...). Maar toch, ik had het graag geweten :-)

Jan zei

Meulenaere is inderdaad altijd geweldig kluchtig. De andere kant van het boekske is vaak op een andere manier kluchtig. En binnenin varieert geweldig van keer tot keer. In 't boekske van vorige week (laatste week van augustus) vond ik het wel erg mager. Er stond hooguit één artikel in, dat beter is dan wat er in de kranten staat ... en daartegenover moet een boekske gelijk de Knack toch het verschil maken?

Jan zei

Achteraf gezien niet echt een antwoord op je vraag.

Ik merk dat de onderwerpen die men behandelt me steeds minder verrassen, dat de interviewkeuzes wel erg steriotiep zijn, en dat er nauwelijks nog verschil is met wat een krant brengt. Men mikt kennelijk minder en minder op een magazine dat een verschil maakt met de rest. Niet dat dit vroeger zo geweldig het geval was, maar ik kan me niet ontdoen van de indruk dat het slechter wordt.

En, da's eigenlijk wat we missen: een actuamagazine die geen heropgewarmde kost brengt, maar die 'iets anders, iets fris' brengt, en dat 'uit de band springt' durft springen.