maandag 19 maart 2007

Vandaag begon de winter

Wat was me dat voor een weekend? Serieus van jetje gegeven!

Vrijdagavond zakte ik al af naar Kortemark waar we met oud-jeugdhuizers en oud-scoutsers (ook wel gekend als de coach potatoes ) nog eens een feestje van jewelste gaven in het jeugdhuis . Na wat bier en mojito's was het mijn toer om de toog te bemannen.
Van daaruit zag ik dat het goed was, maar ook dat een aantal kameraden wel heel erg boven hun theewater raakten. Zo'n exemplaar, en goede vriend, was danig ver gevorderd dat fietsen er niet meer inzat. Alleen wandelen trouwens ook niet meer, want de kèrle had een straatbreedte nodig. Hem dus maar naar huis gewandeld, en geen tijd meer gehad om mijn jas te halen - en verdomd, het was koud. Daarna een lange, mottige terugtocht langs het smalle fietspad, langs de mottige baan langs de steenoven en door de ondertussen verlaten dorpskern.
Dan weer verder de toog bemeesterd, en het vat helpen legen. Toen ik thuis kwam, werd het al terug licht. Kennelijk was er ook iemand in slaap gevallen naast het wc. Zot feestje dus, maar met toestanden die je beter vermijd in een jeugdhuis.

Zaterdag, na aankopen in het immer drukke en immer druk en mottige floralux, een groot ding, en een geweldig zonder vergunning gezet (waar is trouwens de tijd dat de 'prille' Stevaert voor een erg tijdelijke kentering in de stedebouwkundige beteugeling zorgde?). Daarna nog meegesleurd naar centrumstad zonder uitstraling, Roeselare ... om te winkelen. Aaaaaaarrrghhhhh!
Soit, 's avonds - na wat amateurtoneel - genoeg gecompenseerd in hetzelfde jeugdhuis. Het was er rustig - waarschijnlijk als gevolg van de zotte avond voordien - maar megagezellig. Het eindigde zelfs in een - ongetwijfeld vals - meezingen van oude rock. Bère-avond dus!

Zondag, ... rustdag. Plantjes planten in den hof. Waarschijnlijk geen goed gedacht, want vandaag begon de winter. Vanmorgen lag er al een laagje sneeuw tussen de - voorlopig nog - tere serreplantjes. Gelukkig was er hier in het Gentse geen zo'n sneeuwbui zoals we die vanmiddag in Brussel zagen!

Geen opmerkingen: