dinsdag 6 februari 2007

Op je knieën!

Het slechte weer, en andere plannen de weinige keren dat het weer te pruimen was, zorgden er de voorbije weken dat er weinig in huis kwam van het tonen van een aantal schone plekskes in de omgeving.

Tijd dus voor een quick win. Zeker nu zelfs het kookboek van de boerinnenbond een cultuurprijs waard is, is de gelegenheid om volgend stuk verschraalde "volkscultuur" in de vitrine te zetten. Neen hoor, geen vitrine met gekleurde lichtjes, hooguit wat belachelijke gloeilampen en busladingen bejaarden van den ouden stempel. Eén à twee km hiervandaan ligt namelijk Oostakker-Lourdes. Het ligt net over de grens met Oostakker (ook Gent) , temidden van wat schaamgroen en uiteraard bij een parking en tearoom waar gepensioneerden gedropt worden.
Is het de moeite om te gaan zien? Ik ken in elk geval schonere en vooral leukere dingen om te laten zien in de omgeving. Toch heeft het wel iets, maar dan enkel voor mensen met voldoende gevoel voor kitsch en humor! De busladingen gepensioneerden, een zielig kapelletje, de overmaatse basiliek ernaast, de gloeilampen en kaarsen... : alles maakt het geheel zo grotesk dat je je afvraagt hoe het ooit gewerkt heeft. Mensen, 't zijn rare beesten! En kwezels zijn dat des te meer! 'Ip je knien', zou Johny Turbo zaliger zeggen.



1 opmerking:

Anoniem zei

Wie heeft de toestemming gegeven om een beeld van mij te stelen????


Steve Reynders