woensdag 12 maart 2008

VN

De VN-rapporteurs mogen dan op sommige punten misschien niet fantastisch geïnformeerd zijn, ze leggen toch op een aantal punten duidelijk de vinger op de pijnlijke wonden: de omgang met diversiteit mag dan al verbeterd zijn (vooral dan ten opzichte van homoseksualteit e.d.m.), toch blijft die op andere vlakken vaak erg problematisch!

Trouwens, niettegenstaande alle media- en politiek kabaal over de wooncode (waar ik de politieke frustratie nog kan begrijpen) gaat, bespreekt het rapport ook andere elementen: hardhandig politieoptreden wanneer het over vreemdelingen gaat, de behandeling van asielzoekers, de (toestand in) gesloten asielcentra, het oprukkend hoofddoekenverbod aan loketten, ...
Ik zou liever hebben dat deze elementen van het rapport ook aan bod komen. In elk geval: blind schieten op de VN als boodschapper, zoals we dat nu meemaken, is idioot.

Maar in de Belgische politiek kun je de laatste jaren dan ook moeilijk over verlichting spreken (of het zou over steeds meer lichtgewichten zijn ).


Maar soit, het is altijd hetzelfde dat de aandacht trekt. ;-)
-- eerlijk is eerlijk: de afbeelding is afkomstig van één of ander antisocialistische webblog (soswatch) waar ik me verder niet mee wens te identificeren - laat dat vooral duidelijk zijn --

1 opmerking:

Your Daniel zei

mja en zelfs over die wooncode vind ik de berichtgeving in de media maar belabberd - zie mijn stukje van vandaag