woensdag 3 januari 2007

De tweede leeftijd

Zowat elke jeugdbeweging heeft wel zijn oudledenwerking. Doorgaans gebeurt dat in een deels afgezondere vereniging die toepasselijke namen krijgt als 'oude bux', 'zaadleiders', maar ook oud-scouts, oud-kajotters.
In Kortemark vonden een aantal oud-jeugdbewegers dat er iets meer georganiseerd mocht worden voor de oudere jeugd. De jeugd zelf heeft er de scouts, de troubadours, de klj en het jeugdhuis., maar voor wat men propertjes 'de oudere jeugd' noemt was er - voor zover ik weet - enkel de oud-scouts.
Da's weinig, en bovendien beperkt tot een heel specifieke doelgroep. Oud-bestuursleden van het jeugdhuis en de scouts vonden het daarom nuttig niet enkel de hand aan zichzelf te slaan, maar ook een handje te reserveren voor een nieuwe vereniging. Het ding kreeg als naam de 'coach potatoes' en richt zich op de vernoemde iets oudere jeugd, die nog uit de zetel geraakt voor een goed gemikt feesje, optreden of culturelere activiteit.

Vrijdag komt de vereniging voor de eerste keer uit haar luie zetel voor het hieronder vermelde 'playground love'. In de pijplijn zit er nog een 80-90 fuif, salsa en een 'nacht van de heimwee'. Wie meer wil weten suft, al dan niet vanuit zijn luie zetel, naar http://zetelpatatten.blogspot.com/

Geen opmerkingen: